Newbie who tries to cook!
My cooking and journey series!
By: zakiah zainudin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 12-Mar-2007 09:22 Email | Share | Bookmark
HUISTEN BOSCH TULIP FESTIVAL

 
 
 
 
 
 
me & dodi
macam dalam citer hindustan pulak!
 
 
windmill!
Diana, me & dodi
ada merry go round
keluarga dodi
Diana & Haris, mana danish?
Gambar reramai
 
 
Depan castle
 
 
 
 
My princess!
HUISTEN BOSCH ni masih dalam NAGASAKI PREFECTURE. Saya duduk di nagasaki central, berdekatan dengan GLOVER GARDEN, nak ke HUISTEN BOSCH ni ambik masa 1 1/2 jam jugak perjalanannya.. HUISTEN BOSCH ni macam taman orang Belanda pasal banyak bunga tulip, kincir angin & bangunan yang memaparkan ciri-ciri orang Belanda. Ini kali kedua saya pergi kesini, kali pertama masa bulan May tahun lepas, dah nak habis spring sebenarnya waktu tu. Kebetulan tahun ni saya pergi ada pesta tulip selama sebulan, bermula pada 10/3/07. Saya pergi 11/3/07 iaitu, sehari selepas pesta tulip ini dilancarkan, jadinya memang ramai orang. Kebetulan pulak cuaca elok pasal tak hujan, tapi sejuk betul pasal suhu 3 - 4C, angin kuat. Bebudak menggigil-gigil. Tapi kitorang mak bapak ni tak peduli dah kesejukan tu pasal asyik sangat tgk bunga2 tulip ni. Cakap jer nak bentuk apa, nak warna apa, semuanya ada! Kalau diikutkan hati, mau jer ku cabut2 bunga2 tu masuk kedalam beg ku..hehehe... Tapi tulah, bak kata orang tua2, IKUTKAN HATI,MATI!

ENJOY the pictures!

p/s : Separuh gambar ini semua courtesy of roslan & dodi . Thank you to both of you!

sekian pada hari ini,
zakiah zainudin

Quote:
ida isk : memang cantik pun tempat ni kak, sapa yg suka bunga memang asyik lah kejap...
rinnchan : at least rumah kak rin ada gak bunga tulip plastik, my house langsung takde bunga maupun plastik atuapun hidup..huhu..
jeff : memang cantik bro jeff...teringin nak pi lagi ni...
sitimas : tempat camni kalau ambik gambar guna kamera cam ko lagilah cantik...
fazla : kalau ada niat nak bwk wife melancong, insya allah, allah permudahkan niat tu..
MamaFaMi : ha ah , betul tu, bila mama nak kesini?
zana/ros : saya pun bila tgk tulip ni semua rasa macam taknak balik jer dr tempat ni, tapi nak buat, sejuk sangat hari tu..
Sabrina : tempat camni memang best kalau gi reramai..
kuchai : kalau kuchai ada niat, insya allah allah sampaikan ke tempat ni...
mummy damia : cantik kan bunga tulip ni semua...? Bakat decorate kek tu takdelah sangat, zakiah lebih suka pada craft, agaknya kek ni zakiah gubah buat mcm craft lah kot..hehe
elin : alhamdulillah zakiah dapat merasa merantau tempat orang dengan family ni..
anna : betullah anna, memang mengasyikkan bila dikelilingi tulip ni..
za : takleh nak digambarkan dengan kata2 bila dikelilingi bunga tulip ni...memang asyik betul!
dOd : macam dilla bolehlah nak shoot habis habisan tulip2 ni, zakiah tak dapatlah, dengan anak kesejukan, menggigil2, tak dapeklah nak berlama-lamaan kat sana..huhu..
SAL : zakiah tak dapat berguling2 kat tulip tu, dodi & roslan dapat berKUCH KUCH HOTA HAI lagi kat situ...
RaqynRafiqin : mailah ke sini bonda & ecah, kita berphoto shoot kat celah2 tulip ni...
chendana : cecepatlah upload gambar HTB yer...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net