Newbie who tries to cook!
My cooking and journey series!
By: zakiah zainudin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 16-Oct-2006 02:47 Email | Share | Bookmark
M&M's cookie

M&M's cookie
Want some? :)
This is the last kuih raya I made for this year. actually the recipe requires the M&M's mini baking bits which is not available at malaysia, but, since I miss this cookie so much I used the real M&M's candies. I can't stop eating it even I hide it...hehe..

M&M's COOKIE

3/4 cup butter
3/4 cup granulated sugar
3/4 cup brown sugar
1 egg
1 teaspoon vanilla

To be combined:
2 1/4 cup all-purpose flour
1/3 cup cocoa powder
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 3/4 cup M&M's mini baking bits
1 cup chopped walnuts - optional

Method :

1. Cream butter and both sugars.
2. Add egg and vanilla, mix well.
3. Add in the combined ingredients, stir well.
4. Lastly, stir in M*M's and walnuts- if desired..
5. Drop 1 teaspoonful on the greased oven tray or on cookie sheet, gap for 2cm for each cookie to allow expands.
6. Bake for 12-14 mins for chewy or 15-20 mins for crunchy cookies.

As usual, I didn't put nuts because my children don't like it.

Sekian pada hari ini!

-zakiah-


Quote:
ouled kenitra : silalah keteratak hamba yang tak seberapa ni
kak mazni : walaupun raya kat rantau orang, kuih raya mesti nak ada
ida : silalah cuba.. memang ada kelainan m&m's cookie ni pasal warnanya yg menarik perhatian
niria2 : memang comel and menarik perhatian budak2 pasal warnanya yg menarik, anak saya pun nak pilih sendiri kaler m&m's tu..
anna : cookie ni zakiah letak 1 yg biasa, 1 yg ada kacang tu.. o0o0.. kerja kat kl, jauhnya dari putrajaya tu..pukul brplah keluar dari rumah tu yer nak pi keje..
mamafami : kalau boleh saya nak letak 3 m&m's tapi takut biskut tu jadi gedabaklah pulak, besar sangat
amy : welcome to my page! Tokyo is very far from place, insya allah kalau ada rezeki nak kesana jugak pasal nak ke disneyland tu, mesti bebudak suka.
fliffy : basic cheese cake : 500gm cream cheese (kalau boleh brand kraft), 3/4 cwn gula, 3 biji telur. Pastu untuk crust: biskut apa2 kisar jadi halus + butter cair secukupnya , gaul sampai sebati, ada org suka crust yg tebal, ada yg nipis. Insya allah akan saya upload basic cheese cake recipe ni sikit masa lagi kalau saya ada masa nak buat..
nunu hai nunu! tq for visiting my page! memang sedap pun cookie ni, ni zakiah dah sorok dah, kalau tak, tak sempat berayalah cookie ni.. hehe


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net